Група компаній «Укртепло» запустила сонячну електростанцію на Вінниччині

Потужність першої черги сонячної електростанції складає 2 МВт, об’єм інвестицій в проєкт склав 2 млн євро.

Загальна потужність СЕС (першої і другої черг) – 4,2 МВт.

Площа станції – понад 7 га, об’єкт розташований в с. Уладівка (Вінницька область).

Це вже другий проєкт «Укртепло» в Уладівці. У 2017 році компанія запустила міні-гідроелектростанцію.

«Ми активно вкладаємо кошти в нові об’єкти зеленої енергетики, і продовжимо це робити в майбутньому. Попри різні ініціативи переглянути зелений тариф, наша команда вірить, що здоровий глузд переможе. Україна має величезний потенціал у відновлюваній енергетиці, і нам потрібно зробити усе, щоб його реалізувати», – зазначив засновник групи компаній «Укртепло» Іван Надєїн.

Він нагадав, що за дев’ять місяців поточного року в зелену енергетику було інвестовано понад 2 млрд євро. Загальна потужність відновлюваної електроенергетики протягом січня-вересня зросла вдвічі, з 2 300 МВт до 5 000 МВт. Це рекордні темпи розвитку, однак через можливе зниження зеленого тарифу є ризик відтоку інвесторів з галузі.

«У цьому році ми запустили біогазову станцію у Маріуполі і сонячну – на Вінниччині. У 2020-му наша компанія планує завершити будівництво ще декількох великих об’єктів в Київській, Житомирській, Запорізькій та інших областях. Що буде далі, багато в чому залежить від правил гри, але ми хочемо й далі драйвити ринок відновлюваної енергетики. Головне, щоб хотіли не лише ми та інші гравці цього ринку, але й держава», – підкреслив засновник групи компаній «Укртепло».

Група компаній «Укртепло» – один із лідерів відновлюваної енергетики в Україні. Компанія створена в 2011 році і за цей час реалізувала понад 1 000 проєктів в 14 регіонах України. Штат працівників – понад 1 400 осіб. Ключові напрямки діяльності: виробництво теплової енергії з біомаси; виробництво електроенергії з відновлюваних джерел (біогаз, сонце, гідро); вирощування енергетичної верби. Загалом у 2018 році «Укртепло» реалізувала низку проєктів сумарною встановленою потужністю понад 30 МВт.