Підсумки сезону: котельні «Укртепло» виробили понад 62 тис Гкал тепла з біопалива

Невеликі котельні потужністю 0,5–1 МВт розташовані переважно в невеликих містах. Об’єкти працюють на біопаливі і обігрівають дитячі садки, школи, лікарні.

Головна перевага таких котелень – використання місцевих видів палива, які зазвичай коштують дешевше за газ. Відповідно місцеві органи влади менше коштів витрачають на опалення і більше – на власні потреби.

Крім того, використання біопалива дає можливість скоротити споживання імпортного газу.

Загалом котельні «Укртепло» в минулому опалювальному сезоні замістили понад 9 млн кубометрів газу і зекономили щонайменше 38 млн грн для українського бюджету, які могли бути витрачені на імпортне пальне, але залишилися в країні і працювали на вітчизняну економіку.

За словами співзасновника «Укртепло» Івана Надєїна,наразі компанія розвиває масштабні проєкти у відновлюваній енергетиці. Зокрема, завершує будівництво біоТЕЦ в Овручі (Житомирська область) потужністю 5,9 МВт, будує біоТЕЦ в Токмаку (Запорізька область) – потужністю 8,6 МВт.

Крим того, восени 2019 року розпочали роботу нові об’єкти «Укртепло» – сонячна електростанція на Вінниччині загальною потужністю 4,2 МВт і біогазова станція у Маріуполі потужністю 2,7 МВт.

«Одночасно ми залишаємо у нашому портфелі проєктів котельні на біопаливі, бо саме з них ми починали свою роботу у 2011 році і зараз ці об’єкти, крім комерційної, виконують важливу соціальну функцію», – зазначив Іван Надєїн.

Група компаній «Укртепло» – один із лідерів відновлюваної енергетики в Україні. Компанія створена в 2011 році і за цей час реалізувала понад 1 000 проєктів в 14 регіонах України. Штат працівників – понад 1 400 осіб. Ключові напрямки діяльності: виробництво теплової енергії з біомаси; виробництво електроенергії з відновлюваних джерел (біогаз, сонце, гідро); вирощування енергетичної верби.

https://glavcom.ua/new_energy/news/kotelni-ukrteplo-za-opalyuvalniy-sezon-virobili-62-tis-gkal-z-biopaliva-676226.html